Mitä on polyurea?

Polyurean ominaisuudet

Pitkäikäinen ratkaisu

Polyurea on kaksikomponenttinen, erikoislaitteistolla kuumana ruiskutettava pinnoite, joka kovettuu nopeasti ja lopputulos on erittäin kestävä ja pitkäikäinen.

Kaikenlaisiin sääolosuhteisiin

Polyurea on elastista ja halkeamia silloittavaa, eli se sallii alustan elämisen. Sen murtovenymä on yli 330% ja se säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa -40c – + 120c.

Kestää rasitusta

Polyurealla pinnoitettu kohde on täysin saumaton ja se kestää auringon UV-säteilyn, kaikenlaiset keliolosuhteet, erittäin kovan mekaanisen rasituksen, sekä monenlaisia kemikaaleja.

Saumattomuus ratkoo ongelmakohdat

Perinteiset ongelmakohdat kuten esimerkiksi läpivientien juuret, kattokaivot, nurkat ja ylösnostot saadaan saumattomaksi vedenpitäväksi kokonaisuudeksi.

Erilaisille alustoille

Polyureapinnoitus sopii mm. huopa,- pelti, betoni, asfaltti ja puualustoille.

Puhdasta polyureaa

100 % puhdas polyurea ei sisällä liuottimia tai haihtuvia orgaanisia yhdisteitä eli se on täysin VOC– vapaa.

Polyurean käyttökohteita

⦁ Katot
⦁ Piha,- ja sillankansien vesieristykset.
⦁ Teollisuuden altaat ja säiliöt.
⦁ Lattiat.

Polyurealla pinnoittaminen vaatii ammattitaitoa

Polyurea on erittäin kestävä ja pitkäikäinen materiaali, mutta sitä käytettäessä on tunnettava sen vaatimukset.

Näitä ovat mm. materiaalien käsittely, laitteiston kunto, säädöt ja puhtaus, ilmankosteus, kastepiste, sekä oikeat työskentelymenetelmät.

Jos jossain oikaistaan niin se vaikuttaa heti lopputulokseen.

Polyureapinnoituksia tehdään vuodenaikojen mukaisesti

Polyureapinnoi-

tuksia tehdään vuodenaikojen mukaisesti

Polyureapinnoitusajankohta Suomessa on melko lyhyt. Se alkaa etelässä huhtikuun loppupuolella ja päättyy syyskuun loppupuolella keleistä riippuen.

Lokakuussa yökaste, ilmankosteus ja viileät lämpötilat aiheuttavat jo sen, että varsinkin huopa tai betonialustaa ei saada päivän aikana riittävän kuivaksi laadullisesti hyvän pinnoitustyön toteuttamiseen. Pellinkin kohdallakin työpäivä on kastepisteen johdosta jo niin lyhyt, että työskentely tuotteiden vaatimusten mukaisesti on lähes mahdotonta.

Toki jos kohteessa on sääsuojaus ja/tai alustaa pystytään lämmittämään niin kautta on mahdollista jatkaa lähes ympärivuotiseksi.

Ota yhteyttä.